Hvorfor velge oss?


Fra A til Å

Ved å velge oss, får du en samarbeidspartner med høy kompetanse. Vi er glad i utfordringer og tar på oss det meste, selv de mest spesielle oppdragene.

Vikinglaft har de nødvendige ressursene til å ta hånd om hele prosessen i et byggeprosjekt. Dette gjør oss til en naturlig samarbeidspartner til små og store oppdragsgivere.

Ditt tiltak forløper som følger


Tegning/prosjektering
Vikinglaft hjelper deg med å komme i kontakt med erfarne og dyktige arkitekter og planleggere.
Søknadsprosess
Det stilles stadig strengere krav for oppføring av hus og hytter i Norge. Gjennom plan- og bygningsloven og dens forskrifter reguleres byggenes rammebetingelser. Byggebransjen i dag må holde seg oppdatert i forhold til gjeldende regler. Vikingkafts administrasjoner forsøker via kurs og videreutdanning å alltid være à jour. Dette gjør at vi kan tilby våre tjenester også innen feltene rådgivning og byggesøknad. Vi kan med andre ord hjelpe deg med å få godkjent byggesøknad ovenfor den respektive kommune.
Graving/grunnarbeid
Norge er et land med krevende forhold. Vi har dype daler og bratte lier, årstider med alt fra tørke til regn, snø og frost.Noen steder finnes fjell, andre steder kanskje myr eller leire. Et hvert prosjekt krever godt utført grunnarbeid. Entreprenøren må ha kunnskap og forståelse for å vite hvordan bygg skal fundamenteres under de ulike forhold. Et varig, trygt og kvalitetsmessig resultat er tuftet på riktig bruk av kompetanse, erfaring og verktøy. Vikinglaft hjelper deg med et bredt spekter av maskiner og utstyr til riktig pris.
Betong
Vårt klima stiller strenge krav til utførelsen av betongfundamentet, nesten uansett omfanget av bygget som plasseres over. Det finnes mange alternativer og løsninger. Vikinglaft har gjennom mange års erfaring sammen med samarbeidspartnere kommet frem til skreddersydde måter som fungerer godt sammen med laftekonstruksjoner. Snakk med oss og vi hjelper deg med løsninger som passer.
Laftekonstruksjonen
Enten du ønsker hellaft eller stavlaft sammen med et komplett bygg eller ønsker å kjøpe et byggesett:
Vi kan lafte nesten alt i 8″ laftetømmer. Erfaring og kompetanse bygget siden 1994 gjør at du får det beste på markedet.
Snekkerfag
Byggeforskriften skjerpes til stadighet. Vår bedrift søker stadig etter å forbedre byggenes teknisk funksjon. Slik imøtekommer vi til enhver tid gjeldende krav og forskrifter, slik at du får de beste løsningene på ditt laftehus.
Tekniske installasjoner
Gjennom mange års samarbeid har vi fått til en god og trygg dialog med leverandører av tekniske dag, eksempelvis rørlegger og elektriker. Vi har samarbeidet tett gjennom en årrekke, slik at løsninger er tilpasset våre laftede bygg. Ved ønske formidler vi gjerne kontakt.
Torvtak
Vikinglaft har siden 1998 vært distriktets største leverandør av torvtak. Dette er et resultat av langsiktig arbeid med å utvikle jordyper og frøblandinger som gir et pent og riktig resultat som skal kunne vare så lenge som mulig.
Interiør
Vikinglaft har gjennom mange år samarbeidet med meget dyktige leverandører på innredninger, møbler og tilpassede hvitevarer. Disse er spesialister på å innrede våre bygg.
Utsmykking/eksteriør
Mange av våre bygg er enkle å gjenkjenne grunnet sin særegenhet. Vi har vært med på å utforme detaljer på noen av landets mest eksklusive bygninger. Enten du ønsker stilrene, enkle detaljer eller mer kunstferdig utsmykking, samarbeider vi med noen av landets dyktigste håndverkere.